mainImage

PvdA keert zich tegen commerciële huiswerkbegeleiding

13 januari 2022, 15:15 uur
Politiek

De PvdA in de gemeenteraad roept het stadsbestuur op om huiswerkbegeleiding overal in de stad toegankelijk te maken. De partij maakt zich zorgen over de groei van commerciële aanbieders van bijles, examentraining en huiswerkbegeleiding.

“Elk kind moet dezelfde kans krijgen op goed onderwijs”, zegt kandidaat-raadslid Chantal Linnemann. “Ouders met een dikke portemonnee kunnen bijles, examentraining en huiswerkbegeleiding voor hun kind regelen, maar andere ouders niet.” De Onderwijsraad stelde eind 2021 ook dat door de groei van het aantal commerciële aanbieders de kansenongelijkheid toeneemt.

Linnemann vraagt extra aandacht voor stadsdeel Haagse Hout, waar ze zelf woont. “Toen ik een rondje langs de Haagse bibliotheken deed, bleek dat deze niet allemaal huiswerkbegeleiding aanbieden. Bijvoorbeeld in de wijken Bezuidenhout en Mariahoeve is er geen toegankelijke huiswerkbegeleiding en bijles.” De partijeen die nu het stadsbestuur vormen hadden in hun coalitieakkoord juist afgespoken extra huiswerkbegeleiding aan te bieden die toegankelijk is voor iedereen.