Dagblad070 | Politiek geschokt door corruptie-onderzoek

Politiek geschokt door corruptie-onderzoek

mainImage

"Wat ongelooflijk heftig. Dat Groep de Mos met partijfinanciering (giften van en korting op bedrijven voor de leden) en opmerkelijke vergunningen voor bevriende ondernemers randen opzoekt was al duidelijk. Maar dit!? Moet tot de bodem uitgezocht. En snelle collegereactie nodig!"

Zo reageert PvdA'er Martijn Balster op Twitter op het nieuws dat de Rijksrecherche onderzoeken pleegt naar vermeende corruptiepraktijken van wethouders De Mos en Guernaoui.

Ook fractievoorzitter Robert Barker van de Partij voor de Dieren vindt het nieuws 'super heftig', zo schrijft hij op Twitter. 'Als een werknemer verdacht wordt van corruptie dan is de consequentie dat ze op non-actief gaan. Ik ga ervan uit dat de wethouders van hier ook voor kiezen', stelt Barker.

Volgens fractievoorzitter Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid heeft hij de aanzet gegeven voor het onderzoek van de rijksrecherche. 'Onze tips aan het OM en ons WOB-verzoek werpen hun vruchten af. Wat zijn ze nu stil bij Hart voor Den Haag/Groep de Mos', twittert Van Doorn.

Raadslid Peter Bos van de Haagse Stadspartij plaatst het onderzoek in perspectief. 'De verdenkingen van belangenverstrengeling tussen Groep de Mos en ondernemers spelen al sinds 2017', aldus Bos.