PvdA wil na 'vreselijk geweld' snel politiebureau in Wateringse Veld

14 September 2023, 12:40 uur
Politiek
mainImage
Mairan Sewtehal (X)

De recente geweldsincidenten in de wijk Wateringse Veld leiden tot zorgen van bewoners en ondernemers over hun veiligheid. Dit jaar hebben er al drie schietpartijen plaatsgevonden, waarvan twee in de laatste twee weken.

Gemeenteraadslid Mairan Sewtahal (foto) van de PvdA pleit daarom opnieuw voor een politiebureau of permanente standplaats voor politieagenten in de wijk. Het college van burgemeester en wethouders liet eerder weten dat niet nodig te vinden. 

Sewtahal: “Al in 2022 stelde ik vragen over de veiligheid in Wateringse Veld. De wijk groeit, en net als in Den Haag Zuid-West wordt hier de komende jaren meer gebouwd. Daardoor neemt ook het aantal incidenten toe.” Het dichtstbijzijnde politiebureau zit nu een flink stuk van Wateringse Veld.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag

Buurtinterventieteam

“Een permanente standplaats voor politieagenten is nodig om de veiligheid in de wijk te verbeteren”, zegt ook Jan de Bruin van het Buurtinterventieteam Wateringse Veld. “Als vrijwillige organisatie hebben we behoefte aan steun vanuit de gemeente. De toename van het geweld in de wijk leidt namelijk tot veel onrust onder bewoners.”

Het Buurtinterventieteam bestaat uit vrijwilligers van het Bewonersplatform Wateringse Veld en zet zich in op preventie van criminaliteit zoals inbraken en vandalisme.

“Het vreselijke geweld dat in de afgelopen tijd heeft plaatsgevonden laat zien dat de gemeente hier meer het heft in handen moet nemen,” zegt Sewtahal. Het college gaf in 2022 aan dat de huidige spreiding van politiebureau's voldoende is. Met de recente incidenten vraagt het raadslid daarop terug te komen en aan de slag te gaan met de wensen van de bewoners.