PvdD: ‘Stunt niet met het klimaat’

2 March 2023, 10:54 uur
Politiek
mainImage

Als het aan de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad ligt, zijn buitenreclames voor vliegreizen en vleesproducten binnenkort verleden tijd. De partij wil die reclames in de buitenruimte in Den Haag gaan verbieden. "We zitten in een klimaatcrisis en moeten stoppen met het promoten van producten die de planeet vernielen", zegt fractievoorzitter Robert Barker.

"Den Haag erkent de klimaatcrisis en wil in 2030 klimaatneutraal zijn. De grootste oorzaken van klimaatverandering zijn vleesconsumptie en fossiele brandstoffen", zegt Barker. Hij wil dat de gemeente meer doet om het gebruik hiervan te verminderen. De partij dient daarom een initiatiefvoorstel in met de titel ‘Stunt niet met het klimaat’.

Barker: "Aan de ene kant vraagt de gemeente inwoners om duurzame keuzes te maken, maar aan de andere kant verdient ze geld aan de verkoop van reclame die juist sterk bijdraagt aan de klimaatcrisis. We moeten stoppen met het promoten van vliegen, vlees en benzine."

Vorig jaar stemde de gemeenteraad al eens over een voorstel voor een verbod op fossiele reclame. Dat werd toen door een kleine meerderheid van de gemeenteraad verworpen. Het nieuwe voorstel pakt naast fossiele reclame ook vleesreclame aan.