Dagblad070 | Raad besluit over lot Theresiakerk

Raad besluit over lot Theresiakerk

mainImage

Vandaag besluit de gemeenteraad over de vergunning, die bepalend zal zijn voor de toekomst van de Theresiakerk.  Met een zogenaamde verklaring van geen bedenkingen procedure zal de gemeenteraad besluiten of de kerk wel of niet behouden kan blijven.

Er ligt al langere tijd een plan voor de toekomst van de Theresiakerk, maar die stonden even “on hold”. Omwonenden van de met sloop bedreigde kerk willen het beeldbepalende gebouw behouden en hebben alternatieve plannen gemaakt. De gemeenteraad gaf ze recentelijk de ruimte om deze verder uit te werken. Hart voor Den Haag is voor behoud van de kerk en wil de initiatiefnemers van twee alternatieve plannen de kans geven deze verder uit te werken.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil nu dat het stadsbestuur de initiatiefnemers gaat helpen zegt raadslid William de Blok: “Anders dreigt opnieuw een impasse en dat willen we natuurlijk niet.” De afgelopen jaren staat de Theresiakerk leeg.  De Blok gaat uit van brede steun voor zijn motie: “We hebben er niets aan als er straks opnieuw een langdurige impasse dreigt, daarom zou het stadhuis alles moeten doen om dit te voorkomen en dus de initiatiefnemers bij te staan in raad en daad. Daarom doe ik morgen dit voorstel via een motie aan het stadsbestuur.”