mainImage

Raadsleden krijgen Haags coalitieakkoord toch eerder dan pers

15 september 2022, 17:17 uur
Politiek

De Haagse gemeenteraadsleden krijgen vrijdag het nieuwe coalitieakkoord toch eerder dan de pers. Dat schrijven de onderhandelaars van D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA in een brief aan de gemeenteraad.

De coalitiepartijen presenteren morgen om 14.00 uur hun plannen aan de pers tijdens een bijeenkomst in de Centrale Bibliotheek. Ze wilden aanvankelijk ook pas op dat moment het coalitieakkoord naar de rest van de gemeenteraad mailen.

De partij Hart voor Den Haag in de gemeenteraad noemde deze gang van zaken gisteren "een regelrechte schoffering van de raad" en "een gezonde lokale democratie onwaardig". "Er kan geen sprake van zijn dat het hoogste orgaan van de stad, pas tegelijkertijd met de perspresentatie kennis kan nemen van de plannen waar de stad een half jaar op heeft moeten wachten", aldus fractievoorzitter Richard de Mos.

Website

De onderhandelaars van D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA schrijven nu aan de gemeenteraad dat het stuk morgen om 13.00 naar de raadsleden wordt gemaild en een half uur later pas naar de pers. Voor beiden geldt wel een geheimhoudingsplicht tot het akkoord officieel is gepresenteerd om 14.00 uur. Rond dat tijdstip wordt het hele document ook op de website van de gemeente geplaatst.


Foto: Google Maps