Richard de Mos begint fruitig aan 'historische dag'

21 March 2018, 10:35 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Onder grote belangstelling heeft Richard de Mos zojuist zijn stem uitgebracht op een bijzondere locatie: ProDemos, het huis voor democratie en rechtsstaat aan de Hofweg. De lijsttrekker van Groep de Mos/Hart voor Den Haag hoopt, en rekent er eigenlijk ook op, dat woensdag 21 maart 2018 straks als een historische dag in de annalen van zijn partij kan worden bijgeschreven.

Groep de Mos haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van vier jaar geleden 3 zetels. In de allerlaatste peiling, waartoe De Mos zelf opdracht heeft gegeven en uitgevoerd op maandag 19 en dinsdag 20 maart (gisteren), komt hij uit op 7 zetels. Daarmee zou Groep de Mos de grootste partij van Den Haag zijn, gevolgd door VVD en GroenLinks (6 zetels) en D66 (5).

Richard de Mos laat er geen misverstanden over bestaan dat zijn partij graag in het stadsbestuur komt, met hemzelf als wethouder. Mocht zijn partij de grootste worden, dan wordt het nog een hele klus voor hem om een werkbare college-meerderheid te vormen, gezien de enorme versplintering van partijen op het Haagse strijdtoneel. Op basis van de laatste peiling zouden er 14 partijen in de raad (45 zetels) komen.

Voor de lijsttrekker uit de Vruchtenbuurt begon de dag vanmorgen al vroeg met een ontbijt en peptalk om half zeven in zalencentrum Opera aan de Fruitweg, samen met al zijn kandidaten en campagneteam. Groep de Mos zal vandaag nog de hele dag campagne voeren.

(foto: René Oudshoorn)