Dagblad070 | Ruim honderd plannen voor meer dierenwelzijn

Ruim honderd plannen voor meer dierenwelzijn

mainImage

Aanpak van de vaak verloederde en kleine hondenlosloopgebieden, geen afvoer meer van jonge dieren op kinderboerderijen, een jaag- en visverbod op grondgbied van de gemeente, het zijn maar enkele van de in totaal 113 plannen die de Partij voor de Dieren heeft opgesteld in haar nieuwe Dierenwelzijnsnota. Met zijn plannen wil raadslid Robin Smit ervoor zorgen dat dieren in de gemeente Den Haag 'zich naar hun behoeften kunnen gedragen'.

De nu geldende dierenwelzijnsnota, uit 2012, is volgens het raadslid verouderd en door de wet en de wetenschap achterhaald. "Het is tijd voor nieuwe, diervriendelijke plannen, we hebben er 113."

Wat de vaak slecht onderhouden hondenlosloopplekken in de Haagse binnenstad betreft, vindt Smit dat ‘wie hondenbelasting betaalt, daar wat voor terug mag verwachten. De opbrengsten van de hondenbelasting moeten dan ook worden besteed aan voorzieningen die honden of andere dieren ten goede komen.’

Al jaren komt de partij ook op voor de dieren op de Haagse kinderboerderijen. "Zij krijgen het door onze plannen ook beter", aldus Smit. Dat er ieder jaar jonge dieren worden afgevoerd van de boerderijen en via een omweg bij de slager terechtkomen, is hem een doorn in het oog.  Hij roept de boerderijen op te voldoen aan een keurmerk. "Zo wordt er niet gefokt met de dieren, mogen dieren ‘oud’ worden op de boerderij en kunnen dieren zich afzonderen van bezoekers."


Door: voorstel