Dagblad070 | Schip voor dementerende ouderen

Schip voor dementerende ouderen

mainImage

Gemeenteraadslid Roopram van Hart voor Den Haag/Groep de Mos werd geattendeerd op een facebookvideo waar een reportage te zien was over de “Quo Vadis”, een interactieve boot gelegen bij een verzorgingstehuis in Goeree Overflakkee. De bewoners kunnen weer uit ‘varen’ zonder het terrein te verlaten. Op de boot worden oude liedjes gespeeld, die mensen terugbrengen naar hun jeugd. Roopram: “Toen ik de beelden zag, de blijdschap bij de ouderen, de herkenbaarheid, dacht ik direct: Ja, dit willen we toch ook op onze mooie badplaats Scheveningen!”. 

Roopram vraagt aan het Haagse stadsbestuur of het mogelijk is om een ‘Quo Vadis boot’ te bouwen in Scheveningen en onderzoek te doen wat een geschikte plek zou zijn: “We willen toch het beste voor onze ouderen in onze stad?”. Raadslid Rene Oudshoorn vult aan: “Dit zou echt een prachtige aanvulling zijn voor Scheveningen, zeker voor bijvoorbeeld inwoners van het Woonzorgcentrum Het Uiterjoon waar veel dementerende bejaarde vissers wonen, ik kan me er nu al op verheugen deze mensen op de boot te zien genieten”

Wereld Alzheimer Dag is een themadag ter bevordering van de wereldwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie. Hier wordt ieder jaar bij stilgestaan op 21 september. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat muziektherapie gunstige resultaten laat zien bij mensen met dementie. Zo blijft men onderzoeken en op zoek gaan naar ideeën om mensen met Alzheimer hun leven te kunnen verbeteren.