mainImage

SP: ‘Bewoners Loevesteinlaan krijgen punthoofd van Vestia’

30 november 2021, 19:40 uur
Politiek

Volgens fractievoorzitter Lesley Arp van de SP in de Haagse gemeenteraad is er van alles mis met de Vestia-woningen aan de Loevesteinlaan. De partij zegt met name van bewoners in het woonblok van de huisnummers 51 tot 95 “zorgwekkende signalen” te hebben ontvangen over de staat van de woningen en afhandeling van klachten door Vestia.

In een brief aan het stadsbestuur somt Arp op wat er allemaal mis is: “De huizen zouden slecht geïsoleerd zijn, de kozijnen slecht geplaatst, balkondeuren zijn uit het lood geraakt, de leidingen van de verwarming worden niet warm en benedenwoningen merken dat er erg veel kou vanuit de grond komt.”

Sommige bewoners zouden uit ellende zijn overgegaan op het stoken op oliekacheltjes en laten de CV uit staan. Naast deze kou- en tochtklachten hebben de woningen ook te maken met andere klachten rondom achterstallig onderhoud, aldus Arp. “Er zit betonrot in de balkons, bewoners zijn door Vestia aangeraden niet meer op hun balkon te komen, er zijn tegels verzakt, scheuren in het plafond en een bewoner moest na een lekkage van de CV ketel twee dagen wachten totdat het was gerepareerd.”

Arp wil dat de gemeente ingrijpt en Vestia op de vingers tikt. “De bewoners zijn niet te spreken over de handelswijze van Vestia: zij voelen dat zij worden opgescheept met lapmiddelen en voelen zich niet serieus genomen”, aldus het raadslid. De SP wil dat zo snel mogelijk de meest urgente problemen worden verholpen en dat Vestia duidelijkheid geeft over de plannen voor herstructurering of renovatie van de woningen.


Foto: gemeente den haag