mainImage

SP bezorgd om slechte staat woningen Winkelcentrum Loosduinen

21 november 2022, 13:41 uur
Politiek

De SP in de Haagse gemeenteraad maakt zich zorgen om het achterstallig onderhoud van woningen boven de winkelpanden in Winkelcentrum Loosduinen. Bewoners klagen over lekkages, schimmel en verrotte kozijnen.

Fractievoorzitter Lesley Arp heeft schriftelijke vragen over de kwestie gesteld aan het stadsbestuur. Daarin merkt zij onder meer op dat de woningen worden gehuurd bij Van ‘t Hof Rijnland maar in bezit zijn van Opportunity Vastgoed. Voor het opknappen van winkelpanden in Den Haag stelde de gemeente eerder een miljoen euro beschikbaar. Arp wil weten of Opportunity Vastgoed daarvan gebruikt heeft gemaakt en of in ruil voor deze bijdrage ook eisen zijn gesteld aan het onderhoud van de woningen boven en rond de winkels.

Volgens de SP worden de woningen in het appartementencomplex aan de Arnold Spoelstraat in de zomer van binnen erg heet. In de winter zorgt het enkelglas in de huizen juist voor hogere stookkosten. Volgens de SP brengt het enkelglas bovendien met zich mee dat de woningen gehorig zijn. Dat laatste kan een probleem worden omdat het stadsbestuur eerder zei "potentie te zien in het toevoegen van horeca en het stimuleren van meer activiteiten in het Winkelcentrum Loosduinen". De SP zegt dat het faciliteren van meer activiteiten in het winkelcentrum ook de noodzaak van een goede isolatie van de woningen boven de winkels vergroot, om geluidsoverlast te beperken.

Tekst gaat door onder foto.

Duurzaamheid

Arp: "De SP vindt het onacceptabel dat een vastgoedeigenaar, die mogelijk profiteert van regelingen van en huurovereenkomsten met de gemeente, haar huurders anno 2022 met enkelglas opzadelt. De fractie is daarom van mening dat het college haar banden met deze vastgoedeigenaar moet aanwenden om beter onderhoud af te dwingen." De partij pleitte er al eerder voor om bij de invoering van een vergunningsstelsel voor particuliere verhuurders ook eisen te stellen aan duurzaamheid.


Foto: Van ’t Hof Rijnland