mainImage

SP Jongeren Den Haag roept studenten op naar Delft te verhuizen

22 september 2022, 17:29 uur
Politiek

Als het aan de jongerenafdeling van de SP Den Haag ligt verhuizen studenten zo snel mogelijk van Den Haag naar Delft. De jongerenorganisatie doet die oproep omdat studenten in Delft wel makkelijk de energietoeslag kunnen aanvragen.

"De winter komt er weer aan, ook voor studenten", zegt Tijmen van Wijngaarden van SP Jongeren Den Haag. "Het kabinet maakt het gemeenten als Den Haag onmogelijk om de energietoeslag ook aan studenten uit te keren. Toch heeft de gemeente Delft besloten deze toeslag wel aan studenten uit te keren. Daarom roepen wij in navolging van de vogeltrek deze winter de studententrek uit: studenten, verhuis deze winter naar Delft!"

De gemeente Delft is één van de weinige gemeenten die extra geld uittrekt om studenten wel een energietoeslag toe te kennen. Van Wijngaarden: “Het is absurd dat een gemeentegrens bepaalt of je wel of niet wordt geholpen met je rekeningen. Daarom zijn wij genoodzaakt om studenten op te roepen te overwinteren in Delft.”

Bijzondere bijstand

In Den Haag kunnen studenten wel energiesteun aanvragen bij de gemeente via de regeling voor bijzondere bijstand, een potje waar minima terecht kunnen voor extra en bijzondere kosten.