Dagblad070 | SP verbaasd over uitspraak Vestia-directeur

SP verbaasd over uitspraak Vestia-directeur

mainImage

Raadslid Lesley Arp van de SP is hoogst verbaasd dat de directeur van Vestia in het programma 'Opstandelingen' over Duindorp, op 10 juli uitgezonden, erkende dat de woningen aan de Pluvierstraat schimmelwoningen zijn.

Naast aandacht voor thema’s als racisme en stigmatisering, kwam in het programma ook uitgebreid het gebrek aan betaalbare woningen in de wijk aan de orde. Tevens werden er beelden getoond van de woning van een Vestia-huurder aan de Pluvierstraat, die aangaf te kampen met gezondheidsklachten door hardnekkige schimmel in haar woning. Ook zouden de muren in de woning gemakkelijk afbrokkelen. De huurder in kwestie zou bovendien maandelijks 596 euro huur betalen, en recent nog geconfronteerd zijn met een huurverhoging.

De SP wil nu dat het college van B&W nagaat hoeveel klachten over vocht en schimmel Vestia de afgelopen drie jaar heeft ontvangen van huurders uit Duindorp en om welke straten het gaat. Ook moet er volgens de SP duidelijkheid komen over de klachtenafhandeling. "Vindt het college het met het oog op de volksgezondheid acceptabel dat een directeur van een grote Haagse woningcorporatie op televisie erkent dat hij schimmelwoningen beheert? Bent u bereid Vestia op korte termijn aan te zetten om de problemen met vocht en schimmel in de Pluvierstraat aan te pakken en de gemeenteraad over de uitkomst te informeren?" zo schrijft Arp in schriftelijke vragen.