Dagblad070 | Spoeddebat gevraagd over 'chaos' op Scheveningen
mainImage

Spoeddebat gevraagd over 'chaos' op Scheveningen

11 augustus 2020, 13:05 uur
Politiek

De Haagse Partij voor de Toekomst wil dat de gemeenteraad terugkomt van reces voor een spoeddebat over de chaos op Scheveningen die er volgens de fractie is ontstaan. Fractievoorzitter Hoynck van Papendrecht doelt daarmee op ondermeer de dodelijke steekpartij van maandagavond waarbij een 19-jarige Rotterdammer om het leven kwam, de problemen die verkeersregelaars ondervinden bij de grote toestroom van toeristen die naar het strand willen en de mishandeling van een handhaver.

Gebeurtenissen die er volgens de fractie op wijzen dat de situatie in Scheveningen locoburgemeester Bredemeijer boven het hoofd groeien. Volgens de PvdT is er zelfs sprake van een noodsituatie, reden waarom de fractie een spoeddebat aanvraagt met burgemeester Van Zanen en Bredemeijer.

"De locoburgemeester laat steken vallen en daar moet onmiddellijk een eind aan komen", zo stelt Hoynck van Papendrecht. Hij refereert daarbij ook aan een optreden van Bredemeijer maandag in het programma Op1. "Dat was de druppel die de emmer deed overlopen. De urgentie ontbrak om alles op alles te zetten om nieuwe chaos te voorkomen", aldus de fractievoorzitter die vond dat de CDA-wethouder een 'brevet van onvermogen afleverde'.

Hoynck van Papendrecht verbaasde zich net als de fractie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos al eerder deed, er over dat de locoburgemeester op de Duitse radio had opgeroepen dat er nog genoeg plaats was aan de Haagse kust. "Hij had beter kunnen oproepen om Scheveningen te mijden. "

Hoynck van Papendrecht kan er net als velen niet over uit dat badgasten blijkbaar wapens meenemen als zij naar Scheveningen komen, iets waar Bredemeijer echter weinig aan kan doen. "Het zijn taferelen uit het Wilde Westen. Als deze chaos en wanorde geen redenen zijn voor de kersverse burgemeester van Den Haag om terug te komen, wat dan wel? De zomer duurt nog lang. Wij willen garanties dat het niet opnieuw uit de hand loopt."