Dagblad070 | Spui/Gedempte Gracht aangepakt

Spui/Gedempte Gracht aangepakt

mainImage

Het gebied tussen Bar en Restaurant Pavlov en de Gedempte Gracht wordt eindelijk aangepakt. Dit blijkt uit antwoorden op raadsvragen van Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

Afgelopen zomer stelde raadslid William De Blok van Hart voor Den Haag/ Groep de Mos de raadsvragen over de verloederde panden aan de Gedempte Gracht. De herontwikkeling zal nog eind dit jaar kan starten: “Doordat de overleggen met onder andere verschillende beleidsafdelingen en de Welstands- en Monumentencommissie flink meer tijd hebben gevergd dan vooraf was ingeschat, kan naar verwachting, eind 2019 worden begonnen,” zo schrijft het stadsbestuur.

William de Blok is gematigd positief: “Het is hoog tijd dat er eindelijk gestart wordt, maar ongelooflijk dat er 1,5 jaar vertraging is opgelopen en zaken zoals Café Spui en Otten eigenlijk voor de kat z’n viool zolang weg zijn. Dit kost veel tijd en geld, zowel in het stadshuis en daarbuiten. Het is buitengewoon jammer dat er niet is doorgepakt, ondanks dat we hier intern ook herhaaldelijk op hebben gedrukt. Zeker aangezien het zo’n prominente plek in onze stad betreft.”