Stadsgesprek over 'oorlog' tussen fietsers en voetgangers

24 February 2018, 17:30 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Haagse Stadspartij organiseert opnieuw een Stadsgesprek met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen. Deze keer is het onderwerp ‘Fietsen in de Grote Marktstraat’. De bijeenkomst is dinsdag 27 februari om 20 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het HSP-campagnepand De Volharding aan de Grote Markt 24 in de Haagse binnenstad.

Sprekers zijn Gerwin van Vulpen (raadslid en nummer 5 op de kieslijst van de Haagse Stadspartij) en Freek van Duuren (ondernemer van Swapfiets en de nummer 29 van HSP). Ambitie is om oplossingen te vinden voor de complexe relatie in de Grote Marktstraat tussen fietsers en voetgangers.

De Grote Marktstraat is een druk winkelgebied, maar ook een drukke doorgaande fietsroute. Daardoor ervaren zowel fietsers als voetgangers de verkeerssituatie vaak als onveilig. Weinig mensen weten dat 15 km per uur de maximumsnelheid is en voor de meeste fietsers is deze snelheid ook lastig te bepalen. Even snel een boodschap met de fiets in de Grote Marktstraat doen is praktisch onmogelijk omdat er veel te weinig fietsvakken en fietsnietjes zijn. Doordat er streng wordt gehandhaafd zijn veel fietsers na een kort bezoek hun fiets kwijt.