Dagblad070 | 'Stop slopen van je eigen wijk'

'Stop slopen van je eigen wijk'

mainImage

Twee avonden op rij was het onrustig in Duindorp. Er werd onder andere een bushalte vernield en er werden containers, bankjes, een boom en afvalbakken in brand gestoken. Uiteindelijk is de ME in actie gekomen om de rust te laten terugkeren. Er werden dertien mensen aangehouden.

"Het slopen van je eigen wijk is een absolute no-go. Buiten de vernielingen geven de relschoppende jongeren de overige bewoners van Duindorp een zeer onveilig gevoel", aldus Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos, die de jongeren met klem oproept hiermee te stoppen en de rust te laten terugkeren.

Ook een dringende oproep aan de burgemeester: Regel alsnog die Vreugdevuren

Naast een oproep aan de jeugd, heeft De Mos ook een dringende oproep aan burgemeester Johan Remkes : 'Regel alsnog die Vreugdevuren! Die vuren zijn ontstaan om volstrekt losgeslagen rellen in de wijken te voorkomen. Door het afblazen van de vuren op Scheveningen, in Duindorp, Laak en Escamp moeten we vrezen voor een onrustige jaarwisseling met veel schades en inzet van de politie. Het is beter het advies van de Brandweer te volgen, welke in haar advies zegt 'dat het onder voorwaarden toestaan van Vreugdevuren een positief effect kan hebben op beheersbaarheid van de openbare orde. Ervaring leert immers dat dit als effect heeft dat er op minder plekken in de stad ‘illegale’ Vreugdevuren ontstaan'. In het debat van afgelopen donderdag over de vreugdevuren heeft de burgemeester niet willen luisteren naar ons, hoop dat hij dit nu alsnog doet."