Verbannen terrassen Maliestraat en Maliebrug keren terug

10 July 2024, 23:22 uur
Politiek
mainImage
Denneweg Den Haag (Facebook)

De veelbesproken terrassen op de Maliebrug en in de Maliestraat worden per direct weer toegestaan. Een voorstel daartoe van Hart voor Den Haag en de VVD is woensdagavond met brede steun van de gemeenteraad aangenomen.

Met de motie werd het college van burgemeester en wethouders verzocht de voormalige terrassen te legaliseren door de Maliestraat als uitzondering op te nemen in het terrassenbeleid en om in afwachting van deze legalisatie de terrasjes per direct weer toe te staan.

Gemeenteraadsleden Richard de Mos en Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag reageren verheugd op de raadsmeerderheid voor hun voorstel. “Wij zijn ontzettend blij met de terugkeer van de terrassen. Het herstelt de gezelligheid en levendigheid waar deze plek om bekend staat. Dit is een overwinning voor de ondernemers, omwonenden en vooral bezoekers van de Maliebrug en straat.”

Fractievoorzitter Lotte van Basten Batenburg van de VVD deelt het enthousiasme. “Fantastisch dat het is gelukt om samen met de buurt een stokje te steken tegen de terrasterreur. We kunnen niet wachten tot ze er weer staan.”

“Met dit besluit keert de gezelligheid terug naar de Maliebrug en Maliestraat, en kunnen zowel bewoners als bezoekers weer genieten van dit iconische stukje Den Haag”, besluiten De Mos, Sluijs en Van Basten Batenburg.