mainImage

'Verkeerssituatie bij VMBO-school Madestein is levensgevaarlijk'

3 juni 2022, 09:00 uur
Politiek

De verkeerssituatie bij de VMBO-school Yuverta Madestein is levensgevaarlijk. Dat zegt gemeenteraadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag. “We moeten voorkomen dat het dramatisch misgaat met schoolgaande kinderen.”

Yuverta Madestein is een school met meer dan 400 leerlingen. De onderwijsinstelling aan de Madesteinweg zit precies in de bocht, wat voor levensgevaarlijke verkeerssituaties met schoolgaande kinderen zorgt. Hart voor Den Haag luidt de noodklok en eist snelle actie van het stadsbestuur om de veiligheid te vergroten. 

“Het is al twee keer goed misgegaan op deze plek”, zegt Sluijs. “Op 15 april sloeg er een auto over de kop, precies in de draai voor de school en een jaar eerder gebeurde hetzelfde met een kleine vrachtwagen. Dit gebeurt omdat er veel te hard gereden wordt. De Madesteinweg is nu gewoon een racebaan." Sluijs pleit voor snelheidsbelemmerende maatregelen op het gedeelte richting de school. “Je moet er niet aan denken dat het hier echt dramatisch misgaat.”

Fietsende kinderen

Omdat ook veel ouders hun kinderen met de auto naar school brengen staat de berm vaak vol met auto’s. “Kinderen die vanuit het bos komen fietsen, moeten dus oversteken tussen de geparkeerde auto’s door in een bocht waar het verkeer ook met een bloedgang langs raast. Levensgevaarlijk en onacceptabel”, zegt Sluijs die gesproken heeft met het bestuur van de school. “Zij hebben de zorgwekkende verkeerssituatie met regelmaat aangekaart op het stadhuis maar lopen steeds weer vast in de ambtelijke bureaucratische molens van het IJspaleis. Kinderen moeten veilig naar school kunnen en elke onveilige situatie waarbij kinderen in gevaar komen, dient direct te worden opgelost. Ik reken erop dat het stadsbestuur dit met ons eens is en dat ze de verkeerssituatie als de gesmeerde bliksem verbeteren."