Dagblad070 | Volt Den Haag voert campagne met stoepkrijtactie
mainImage

Volt Den Haag voert campagne met stoepkrijtactie

8 maart 2021, 15:30 uur
Politiek

Op 6 maart organiseerde de plaatselijke afdeling van Volt Europa een stoepkrijtactie. In de middag trokken lokale Volters in duo's verschillende wijken van Den Haag in. Op verschillende creatieve manieren vroegen zij de aandacht voor het verkiezingsprogramma van Volt, dat op 17 maart voor het eerst meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Volt Den Haag is onderdeel van Volt Europa, een pan-Europese partij die in de hele EU met hetzelfde programma campagne voert voor een duurzame toekomst. De Volt Stedenteams zijn in heel Europa de drijvende kracht achter de partij, omdat zij in direct contact staan met de burger en hun stadgenoten actief betrekken bij Volt.

Michelle van Zanten van Volt Den Haag en kandidaat nummer 18 op de lijst voor Volt Nederland zegt: “Campagne voeren als nieuwe partij is heel lastig en al helemaal in Coronatijd. Daarom proberen wij creatieve manieren te bedenken hoe we toch de aandacht van bewoners van Den Haag kunnen trekken. Vandaag zijn we in duo’s door de wijken getrokken, uitgerust met krijtverf, vlaggen en flyers. Op deze manier proberen we toch op te vallen, en dat is zeker gelukt!”.

Over Volt
Volt is in 2017 opgericht als eerste Europese partij en staat voor een nieuwe politiek, die afrekent met sociale ongelijkheid, klimaatverandering en populisme. Met meer dan 30.000 leden verspreid over heel Europa is een Volt een partij die vanuit de basis (grassroots) beleid ontwikkelt en zoekt naar Europese oplossingen voor de grote uitdagingen van deze tijd. Naast dat Volt door Damian Boeselager wordt vertegenwoordigd in het Europees Parlement, zijn er ondertussen meer dan 30 lokale en regionale vertegenwoordigers in Bulgarije, Duitsland en Italië. Met een progressief, duurzaam en sociaal programma doet de partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Voor het programma en nog veel meer, zie www.ikstemvolt.nl.