Dagblad070 | Volwaardig debat over kwestie Noordeinde 64

Volwaardig debat over kwestie Noordeinde 64

mainImage

Er komt een volwaardig raadsdebat over de gang van zaken rond de verkoop van het pand Noordeinde 64. Door de steun die ook de Haagsche Stadspartij aan het verzoek van Hart voor Den Haag/Groep de Mos heeft gegeven, vervalt het zogeheten tweeminutendebat dat de commissie Bestuur woensdag zou hebben.

Uit een brief van het secretariaat blijkt dat alleen VVD, D’66 en ID, een minderheid in de raad, nog tegen een nieuw debat zijn over de gevolgen van de verkoop van het pand aan Omar Munie.

HvDH/Groep de Mos raadslid Ralf Sluijs kwam deze week in actie na een nieuwe publicatie, in de Volkskrant, rond de verkoop. In ook eerdere berichten, van o.a. Follow the Money, komt volgens Sluijs een beeld naar voren van onder meer uitbuiting van vluchtelingen, niet afgedragen (pensioen)premies terwijl die wel ingehouden werden op de salarissen en opbrengsten voor het goede doel die nooit gestort zijn. Ook zou er onvrede zijn bij ambtenaren op het stadhuis over de gang van zaken. “De ambtenaar zegt de zaak op het Haagse stadhuis te hebben besproken, maar krijgt het gevoel dat zijn collega’s de misstanden het liefst onder het tapijt willen vegen”, quote het raadslid in zijn brief aan de commissie.

Alle “feiten” wekken volgens Sluijs de schijn dat de gemeente "deze zaken (onbedoeld) gefaciliteerd heeft". “Daar de genoemde feiten raken aan de integriteit van het stadhuis lijkt het ons ook raadzaam om waarnemend burgemeester Remkes daarbij uit te nodigen”, aldus het raadslid. “De vastgoeddeal is onzes inziens namelijk bij uitstek een casus die betrokken moet worden in het externe en onafhankelijke onderzoek naar het beleid van de gemeente Den Haag op het gebied van integriteit.”

 

 


Door: brief commissie