Dagblad070 | Voorrang zorg en onderwijs op woningmarkt

Voorrang zorg en onderwijs op woningmarkt

mainImage

Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil dat de gemeente zorgpersoneel, agenten en leraren voorrang gaat verlenen op de woningmarkt. "De tijd van pappen en nathouden moet voorbij zijn. Geef zorgpersoneel, politieagenten en leraren eindelijk voorrang op een woning"!
Voor de drie groepen is het volgens hem met de betreffende bruto jaarsalarissen een zinloze exercitie om nu een huis te kopen. "Maar we hebben deze mensen wél keihard nodig om onze maatschappij draaiende te houden", stelt fractievoorzitter Richard de Mos. "De huidige situatie dwingt het college tot het snel nemen van noodmaatregelen, willen we de kwaliteit van zorg en onderwijs, alsmede de veiligheid in onze stad blijvend garanderen". 
Ook denkt Hart voor Den Haag aan een vrijstelling in 'betaald parkeren gebieden'. De Mos: "Medewerkers die hulp verlenen in de Thuiszorg, moeten hun auto vaak parkeren in het ‘betaald parkeren gebied’. Veelal worden deze kosten niet of nauwelijks vergoed door hulporganisaties. En ondanks het feit dat het aantal parkeervergunningen voor scholen is uitgebreid, moeten docenten die met de auto van buiten de stad komen met enige regelmaat euro's aftikken in de parkeermeter. Dat helpt allemaal niet in de bestrijding van de tekorten in deze beroepsgroepen. "

 


Door: persbericht