Dagblad070 | Voorstel: hotelkamers in pand Hudson’s Bay

Voorstel: hotelkamers in pand Hudson’s Bay

mainImage

De leegstand in de Haagse binnenstad door het vertrek van warenhuis Hudson's Bay, moet worden opgelost door hotelkamers en vrijetijdsinvulling (leisure) te realiseren in de topverdiepingen van het enorme winkelpand. Dat vindt Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

De raadsfractie betreurt het vertrek van het warenhuis maar ziet ook kansen. Raadslid Ralf Sluijs: “Dit is ten eerste zeer verdrietig nieuws voor de driehonderd medewerkers. Het laat tegelijkertijd ook zien dat het klassieke warenhuis zwaar onder druk staat. We moeten nu dan ook alvast serieus nadenken over de toekomstige invulling van de 19.000 vierkante meter en zes verdiepingen van dit pand. Het college moet hierop gaan voorsorteren, om leegstand over een paar maanden te voorkomen.” 

Hotel & Leisure 

Woensdag praat de gemeenteraad over de Haagse binnenstad en legt Hart voor Den Haag het idee voor aan het stadsbestuur. Sluijs: “De wereld verandert, winkelruimte hebben we te veel en hotelkamers te weinig. Daarnaast is er in het centrum ook altijd vraag naar ruimte voor leisure invulling. Door de bestemming van de bovenste vier verdiepingen te wijzigen kunnen we de leegstand oplossen en in een grote behoefte voorzien. Die kans moet Den Haag pakken.”


Foto: Groep de Mos