Dagblad070 | VVD kan leven met verhoging OZB

VVD kan leven met verhoging OZB

mainImage

De Haagse VVD-fractie is tevreden dat het college, met 'haar' Boudewijn Revis als wethouder voor de financiën, in de donderdag gepubliceerde begroting financiële problemen aanpakt en niet doorschuift. "Het is goed te zien dat het college de problemen oplost door vooral te snijden in zijn eigen uitgaven."

Dat het college er mede voor heeft gekozen een 'klein deel' van de rekening neer te leggen bij de inwoners, een OZB-stijging van 10 procent, vinden de liberalen jammer "maar gelukkig behoort Den Haag nog steeds tot één van de goedkoopste én prettigste plekken om te wonen", aldus fractievoorzitter Frank de Graaf.

Postitief in de begroting vindt hij dat Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Gezondheid, werk maakt van goede én betaalbare zorg en dat 'zijn' wethouder Revis, ervoor gaat zorgen dat niet alleen de Scheveningse kust haar grandeur weer terugkrijgt maar ook dat de grote woningnood actief wordt aangepakt.

Wat betreft de 675 miljoen euro die Den Haag kan ontvangen bij de verkoop van Eneco, stelt De Graaf dat deze zo besteed worden dat ook de generaties na ons daar nog profijt van hebben. "Den Haag nog mooier maken: dat was, is en blijft ons doel. En met deze begroting van dit nieuwe college kunnen we daarmee door gaan."

 


Door: persbericht | Foto: VVD Den Haag