mainImage

VVD: Meer hoogwaardig toerisme en metro naar Scheveningen

3 juni 2022, 18:40 uur
Politiek

De VVD in de Haagse gemeenteraad wil dat er op Scheveningen een "gezondere balans" komt tussen de economische belangen en de belangen van de Scheveningers. Ook wil de partij een ondergrondse metroverbinding naar het strand. 

De partij wil dat bereiken door meer te focussen op hoogwaardig toerisme en te bouwen aan een betere OV-verbinding richting het dorp, zegt fractievertegenwoordiger Rutger de Ridder. "Scheveningen is zo veel meer dan een badplaats, het is een thuis voor de Scheveningers. Strandbezoekers en dagjesmensen maken het dorp gezellig, maar het wordt steeds drukker. We moeten serieus nadenken hoe we daarmee omgaan." 

Volgens De Ridder ligt de oplossing bij het aantrekken van "hoogwaardige toeristen", oftewel mensen die niet alleen een dagje naar het strand gaan of de boulevard kort bezoeken. “Minder focus op het aantal toeristen en meer focus op de kwaliteit van het bezoek. Denk aan mensen die langer blijven en die een vakantie aan Scheveningen aanvullen met winkelen in de Haagse binnenstad”, legt De Ridder uit.

Metro

Daarnaast biedt een betere OV-verbinding volgens de VVD veel kansen om de leefbaarheid te verbeteren. Als voorbeeld denkt de partij aan een ondergrondse metro tussen Den Haag Centraal en het strand. De Ridder: “Het is de bedoeling dat het aantrekkelijker wordt om met het OV te gaan, op die manier wordt de drukte op de Scheveningse straten minder en kunnen Scheveningers normaal blijven parkeren in hun eigen straat.”