Dagblad070 | VVD niet blij met schrappen bus 386

VVD niet blij met schrappen bus 386

mainImage

Per 15 december schrapt Arriva buslijn 386. Volgens de VVD-fractie is deze buslijn voor de inwoners van het Benoordenhout één van de nog zeer schaarse mogelijkheden om richting het station en het centrum van Den Haag te reizen. De raadsleden Remco de Vos en Det Regts willen onder meer weten wat het stadsbestuur heeft gedaan om opheffing van de lijn te voorkomen.

Bus 386 stopte onder andere bij het Willem Witseplein en was hierdoor, helemaal na het opheffen van bus 18, één van de weinige mogelijkheden voor de inwoners van het Benoordenhout om nog richting het centrum van Den Haag te kunnen reizen. "In haar beantwoording op de schriftelijke vragen over het verdwijnen van bus 18 stelde de gemeente dat de halte Willem Witseplein één van de alternatieve haltes was om richting het centrum van Den Haag te gaan.
Is het college het met de Haagse VVD eens dat het de inwoners van het Benoordenhout wel steeds moeilijker, zo niet onmogelijk wordt gemaakt om met het OV nog richting het centrum van Den Haag te komen?" De VVD heeft schrfitelijke vragen gesteld.