VVD stelt koers bij voor Scheveningen-Haven

29 January 2018, 13:10 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Rem op de woningbouw, geen extra hotels en veel meer nadruk op de maritieme bedrijvigheid. Scheveningen heet bovendien gewoon weer Scheveningen en geen The Hague Beach. De Haagse VVD vindt het welletjes en wil met name in Scheveningen-Haven en het omliggende gebied behoedzaam omgaan met ontwikkelingen. Respect voor de unieke en onlosmakelijk met de zeevisserij verbonden identiteit van Scheveningen moet voortaan bij alle plannenmakerij voorop staan.

Lijsttrekker Boudewijn Revis presenteerde vanmorgen op de Visafslag in Scheveningen het plan ‘Haven gezond: Scheveningen uit de verdrukking’. Het plan is grotendeels geschreven door Miranda Vink, de nummer tien op de kandidatenlijst van de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart, en in het dagelijks leven bedrijfsmanager bij Boeg Nautic, een maritiem constructiebedrijf aan de Hellingweg in Scheveningen.

“Bovendien,” vertelde Revis vanmorgen bij de presentatie, “hebben we heel veel gesprekken gevoerd met bewoners en ondernemers in het havengebied. Zij hebben ons geïnspireerd anders naar bepaalde zaken te kijken. Als VVD hebben we altijd naar Scheveningen gekeken vanuit een economisch perspectief. Inmiddels hebben we onze inzichten bijgesteld.”

Om (nieuwe) plannen voor Scheveningen-Haven voor de langere termijn te waarborgen - zodat investeerders straks weten waar ze aan toe zijn en geen slachtoffer worden van politieke grilligheid - wil Revis een convenant opstellen samen met bedrijfsleven, ontwikkelaars en de gemeente Den Haag. Streefdatum om dat convenant operationeel te hebben, is 1 januari 2020.

Het plan ‘Haven gezond: Scheveningen uit de verdrukking’ van de liberalen behelst een enorm aantal stevige stellingnames. In de loop van vandaag zal Dagblad070 de belangrijkste daarvan uitlichten in verschillende artikelen.

(Boudewijn Revis presenteert het nieuwe VVD-plan op de Visafslag, uiteraard met haring)