Waar blijft de beloofde topattractie in paviljoen Scheveningen?

3 April 2024, 17:06 uur
Politiek
mainImage

Hart voor Den Haag wil dat er haast wordt gemaakt om de beloofde 'topattractie' in het leegstaande paviljoen op het strand van Scheveningen te realiseren. Daarnaast pleit gemeenteraadslid Coen Bom van de oppositiepartij ervoor om de vuilnisbakken met de stem van Sjaak Bral een stuk aantrekkelijker te maken.

"Het futuristische paviljoen op het strand moest mensenmassa’s naar Scheveningen lokken, maar werd een luchtkasteel", zegt Coen Bom. "Na het afhaken van Hard Rock Café en een saillante oplichtingsaffaire staat het pand alweer jaren leeg. De ondernemers van de Noordboulevard klagen al tijden steen en been over het ontbreken van aanloop, ondanks dat de gemeente dit deel van de boulevard met miljoenen euro’s belastinggeld heeft opgeknapt."

Hart voor Den Haag wil dat het college van burgemeester en wethouders in gesprek gaat met de eigenaar, casinobedrijf Hommerson, om te kijken wat er gedaan moet worden om de beloofde trekpleister weer in beeld te krijgen. “We hebben van hen begrepen dat er goede gesprekken zijn met eventuele gegadigden, maar als ze er nu niet uitkomen moet de gemeente helpen door een wervingsbureau van attracties aan het werk te zetten. Die topattractie moet en zal er komen”, aldus Bom, die donderdag in de gemeenteraad een motie over dit onderwerp zal indienen.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag.

Lelijke vuilnisbakken

Het gemeenteraadslid wil donderdag ook een motie indienen om de 'slimme vuilnisbakken' op de Noordboulevard aantrekkelijker te maken. In de bakken zit een intern monitoring systeem, die real-time data verzamelt, bijvoorbeeld om door te geven wanneer de bak vol is. De slimme afvalbakken persen het afval, waardoor er veel meer troep in de bak kan dan in gewone afvalbakken. Verder zijn de afvalbakken voorzien van zonnepanelen voor eigen stroomopwekking. Cabaretier Sjaak Bral sprak een aantal boodschappen in waarmee mensen die afval in de bakken gooien, worden bedankt.

"Hartstikke leuk natuurlijk dat spelenderwijs wordt gezorgd voor een schonere boulevard, maar de uitstraling van de vuilnisbak is totaal niet aantrekkelijk”, vindt Bom. Hij wil dat de bakken vrolijker, gezelliger en daarmee aantrekkelijker worden. "Denk bijvoorbeeld aan de Holle Bolle Gijs 'papier hier'-uitstraling van de Efteling of aan onze eigen Haagse Harry. In beide gevallen met behoud van de zwoele stem van Bral.”