Dagblad070 | Waarom niet weer een Drijf-in Cinema?
mainImage

Waarom niet weer een Drijf-in Cinema?

11 augustus 2020, 14:12 uur
Politiek

Het zou wel een mooi lijstje zijn: Parijs, Venetië, Den Haag. Het lijkt de Haagse fractie van de VVD wel wat als de stad net als de Franse hoofdstad en de Italiaanse kanalenstad een zogeheten Drijf-in cinema krijgt. In 2016 was het volgens de liberalen een succes in de Hofvijver, dus waarom zou dat dit jaar (met wat aanpassingen van aanvraagtermijnen) niet ook een optie zijn, zo stelt raadslid Oudshoorn in vragen aan het college.

Het idee is dat geïnteresseerden, en dan zeker toeristen, vanaf een bootje dat plaatsbiedt aan 2 tot 6 personen, kunnen genieten van klassieke films. Oudshoorn wijst er op dat haar partij het college al meerdere malen heeft opgeroepen om alles uit de kast te trekken om deze zomer toeristen naar Den Haag te trekken.

Nu lijkt dat gezien de grote verkeersproblemen die Scheveningen heeft al redelijk gelukt, maar de VVD wil meer, omdat 'toerisme is een van de pleisters is die de gevolgen van de crisis nog iets kunnen dempen. En dat is goed voor de Haagse werkgelegenheid en de Haagse economie'.

Oudshoorn ziet zelfs kansen nog dit jaar zo'n drijf-in te organiseren, maar dan moet het college wel toezeggen dat bereid is een subsidie te verstrekken aan een Haags consortium van bedrijven, zoals in 2016, om deze bijzondere Drijf-In te organiseren. En, is het mogelijk dat na indienen van het plan, veiligheidsplan en begroting, de reguliere 6 weken wachten op vergunning & subsidietoekenning wordt teruggeschroefd naar 3 weken, om zo nog iets te kunnen organiseren dit jaar, vraagt het liberale raadslid het college. 

 


Foto: gemeente den haag