Dagblad070 | Weren fietsers uit Grote Marktstraat onverantwoord

Weren fietsers uit Grote Marktstraat onverantwoord

mainImage

Het plan van de gemeente om fietsers tijdens winkeltijden te weren in de Grote Marktstraat is “onverantwoord”.  Het zal alleen maar leiden tot verplaatsing van gevaarlijke verkeerssituaties naar de Gedempte Burgwal en de Gedempte Gracht, en het dus voor de 15.000 fietsers die dagelijks gebruikmaken van de Grote Marktstraat niet beter maken, aldus fractievoorzitter Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij.

Hij wil daarom donderdag tijdens de begrotingsbehandeling bewerkstelligen, door middel van een motie, dat het college ‘eindelijk gaat zorgen voor goede alternatieve routes door de binnenstad'. Wijsmuller wijst daarop op de 10 miljoen euro die het college in de begroting heeft opgenomen maar waarvoor geen concrete plannen bestaan en van realisatie dus ook geen sprake is.

Het raadslid wil dat het college de huidige, gevaarlijke situatie oplost met (tijdelijke) inrichtingsmaatregelen. Hij pleit daarom voor het snel invoeren van heldere belijning, brede zebra’s en rode lopers voor fietsers.

 

 


Door: vragen | Foto: Google Maps