Wethouder Hilbert Bredemeijer noemt plannen nieuwe coalitie 'bizar'

16 May 2024, 15:58 uur
Politiek
mainImage
Gemeente Den Haag

De Haagse wethouder Hilbert Bredemeijer van Onderwijs, Jeugd, Sport en Dienstverlening is niet te spreken over een deel van de plannen in het hoofdlijnenakkoord van de Tweede Kamerfracties van PVV, VVD, NSC en BBB. De CDA-politicus reageert op social media op enkele voorstellen van de vier partijen.

"Met ‘trots’ verkondigt de nieuwe coalitie dat ze fors snijden in het onderwijs. Basisscholen leveren honderden miljoenen euro's in alsof het melkkoeien zijn terwijl de achterstanden bij kinderen blijven groeien. Bizar!", aldus Bredemeijer.

"Verder wordt de voorschool gereduceerd tot hobby, het kinderopvangstelsel in de ijskast gezet met als gevolg dat de verschillen in de samenleving worden vergroot, de vaccinatieaanpak wordt op de lange baan geschoven en de maatschappelijke diensttijd de nek omgedraaid. Met verkeerde prioriteiten brengen ze het land tot stilstand op de belangrijkste onderwerpen: bestaanszekerheid voor onze kinderen, jongeren en gezinnen", aldus Bredemeijer.

Van de andere wethouders in het Haagse college heeft alleen Martijn Balster (PvdA) van Volkshuisvesting, Welzijn, Wijken & Zuidwest een korte reactie geplaatst op social media: "Zorgpremie fors omhoog, voorlopig geen verlaging eigen risico, minimumloon verlaagd, belastingvoordelen huisjesmelkers, meer vrije sectorhuur, publieke omroep aangepakt, ontwikkelingssamenwerking wegbezuinigd, hardvochtig asielbeleid, bezuinigen op de overheid #rechtskabinet."