Dagblad070 | Wethouder Parbhudayal biedt maaltijden aan
mainImage

Wethouder Parbhudayal biedt maaltijden aan

25 september 2019, 13:33 uur
Politiek

Op zaterdag 28 september zal wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg en volksgezondheid) samen met enthousiaste ‘thuiskok’ Jeffrey Noordzij maaltijden aanbieden via stichting Thuisafgehaald. Vanaf 17:30 is wethouder Parbhudayal aanwezig om te helpen met het voorbereiden van de maaltijd en vanaf 18:00 kunnen mensen die de maaltijd hebben gereserveerd het eten komen ophalen. De maaltijd kan vooraf worden gereserveerd en er is keuze uit een pokébowl vis, vlees of vega.

Stichting Thuisafgehaald organiseert van 27 september tot en met 6 oktober voor het eerst de Kook Voor Je Buur 10Daagse. Het is een landelijke actie. Stichting Thuisafgehaald: “Zo zorgen we er samen voor dat iedereen in Nederland kan genieten van een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd. Ook krijg je de kans om buurtgenoten te leren kennen”. In Den Haag voelt 50% van de mensen zich eenzaam. 

De maaltijden worden bereid en opgehaald in het huis van actief ‘thuiskoker’ Jeffrey Noordzij (Cookingjeff). In het dagelijks leven is Jeff professioneel kok en kookt hij graag voor grote groepen. Wethouder Parbhudayal is blij met het initiatief: “Natuurlijk doe ik mee aan de #kookvoorjebuur10daagse. Het is een mooi voorbeeld van hoe je met een klein gebaar elkaar kan helpen. Mensen die niet meer kunnen koken kunnen op deze manier toch thuis een lekkere maaltijd eten. En dat niet alleen, het zorgt er ook voor dat ze in contact komen en blijven met anderen. Het draagt zo bij aan zelfredzaamheid en het verminderen van eenzaamheid. Zo kan iedereen mee blijven doen.” Er zullen ook 15 vrijwilligers aanwezig zijn die via De Buurtkamer Notenbuurt een maaltijd komen ophalen en deze zullen eten in de Buurtkamer zelf in de Walnotenstraat.