Dagblad070 | Woede over afblazen ijsbaan Plein
mainImage

Woede over afblazen ijsbaan Plein

20 november 2019, 09:58 uur
Politiek

Het idee was mooi: een jaarlijks terugkerende ijsbaan op het Plein, waar in de wintermaanden naar hartelust geschaatst kan worden. Met glühwein, warme chocomel en kerstverlichting zou de wintersfeer rondom het Binnenhof compleet zijn. Helaas gaat het feest niet door. Door het resterende stadsbestuur en de collegevorming ligt alles stil en is de ijsbaan afgeblazen. Dit tot grote teleurstelling van diverse Plein-ondernemers en Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

De ondernemers aan het Plein zagen het helemaal zitten. Een gezellige ijsbaan als kers op de taart van de Royal Christmas Fair en als extra publiekstrekker voor als het Binnenhof straks dichtgaat voor renovatie. De val van de coalitie en de voortslepende onderhandelingen hebben echter roet in het eten gegooid. “We vinden het ontzettend jammer dat op het laatste moment is besloten het schaatsfestival te annuleren”, zegt David Landman namens de uitbaters aan het horecaplein. “Dit is nu juist een initiatief wat honderd procent aansluit op de doelstellingen van de ondernemers aan het Plein, namelijk om meer stadsgenoten naar het Plein te trekken.” 

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is des duivels over de gang van zaken. “Dit maakt me boos en verdrietig. Het politieke gekonkel en de spelletjes in het IJspaleis zorgen ervoor dat veel mooie initiatieven die wethouder de Mos had de nek omgedraaid worden. De hang om Hart voor Den Haag beleid uit te gummen kent kennelijk geen grenzen. De stad staat daardoor stil en we weten allemaal dat stilstaand water gaat stinken”, zegt raadslid Ralf Sluijs. Volgens de grootste partij in de raad gaat dat ten koste van de bewoners, ondernemers en bezoekers. “Enorm veel mensen verheugden zich enorm op de ijsbaan! Deze mensen worden nu in de kou gezet en dat kan niet. Wat ons betreft zet het college samen met de ondernemers alles op alles om het schaatsfestijn alsnog doorgang te laten vinden”, aldus Sluijs.

Hart voor Den Haag stelt raadsvragen. 


Foto: Groep de Mos