Wörsdörfer (VVD) ‘meest nieuwsgierig’ in IT

1 February 2018, 08:00 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Lid van de Tweede Kamer voor de VVD Martin Wörsdörfer is uitgeroepen tot IT-Politicus van het Jaar 2017. De verkiezing onder IT-bedrijven en IT’ers is georganiseerd door AG Connect, vakplatform voor IT’ers.

Wörsdörfer woont in Scheveningen (Belgisch Park) en is sinds maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD en verantwoordelijk voor onder meer digitalisering. De IT-professionals prijzen hem vooral omdat hij zich verdiept in IT-thema’s en om advies durft te vragen. Daar gaat hij volgens de stemmers voorbij aan dogma’s en wil zo veel mogelijk ruimte bieden aan nieuwe initiatieven. “Hij is van de politici het meest nieuwsgierig op het gebied van digitalisering en staat open in debat,” aldus een van de respondenten.

Wörsdörfer werd in 2008 lid en later fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Den Haag. Zijn laatste baan was die van specialist vennootschapsbelasting bij de Belastingdienst. In de Tweede Kamer is digitalisering een onderdeel van zijn portefeuille economische zaken, waaronder ook mededinging, consumenten, marktordening en midden- en kleinbedrijf vallen.