Dagblad070 | Zorg over bouw bij het Noordelijk Havenhoofd

Zorg over bouw bij het Noordelijk Havenhoofd

mainImage

Het CDA Den Haag maakt zich grote zorgen over de voortgang bij het Noordelijk Havenhoofd. Het project staat al jaren in de planning, maar de uitvoering ervan laat te wensen over, vindt CDA-raadslid Kavish Partiman. Hij stelde vandaag kritische vragen aan het stadsbestuur in de commissievergadering.

“De haalbaarheid van het project komt nu echt in het gedrang”, meent Partiman. De CDA’er stelt dat de bouwkosten van het project oplopen en dat er gauw wat moet gebeuren. Ook van ondernemers wordt er verwacht dat ze veel geld investeren. Als het te lang duurt, wordt het alsmaar duurder en wordt het steeds moeilijker om het project af te ronden." Partiman confronteerde de wethouder hiermee in de commissie.

Antwoorden van de gemeente blijven echter uit: het lijkt alsof niemand weet wat er nu gaat gebeuren. Volgens de CDA-fractie ontbreekt het aan daadkracht en zit er daarom geen schot in de zaak. “En dat terwijl er wel degelijk mogelijkheden zijn”, vindt Partiman. De CDA-fractie vindt dat de gemeente moet stoppen met de vinger naar de betrokken bedrijven te wijzen. In plaats daarvan moet er actie worden ondernomen om van het Noordelijk Havenhoofd snel een mooi stukje Scheveningen te laten worden.