Zorgen fracties over huisvesting arbeidsmigranten

22 January 2020, 15:07 uur
Politiek
mainImage

De fracties van D66, Groenlinks, Haagse Stadspartij en PvdA in de Haagse raad maken zich steeds meer zorgen over de huisvesting van arbeidsmigranten in de stad. Nieuwste aanleiding voor hun zorgen is de vondst door de zogenoemde Pandbrigade van 44 arbeidsmigranten eerder deze week in de Theresiakerk aan de Apeldoornselaan. Via via zouden de 44 een plek hebben gehuurd in de leegstande kerk voor een huur van 100 euro per week. De partijen vragen zich af of de huurders daardoor wel wisten dat hun verblijf in de kerk illegaal was.

In vragen aan het college stellen de partijen ondermeer dat het college al in januari 2019 toegezegd had met nadere informatie te komen over de huisvesting van die groep migranten. Vragen van oktober 2019 zijn volgens de partijen ook nog steeds niet beantwoord. Zij roepen het gemeentebestuur op de situatie van de migranten "met urgentie te behandelen".

De partijen willen ook dat het college bij de eigenaar van de kerk aandringt op een voor de buurt wenselijk gebruik, ook tijdelijk. Buurtbewoners hebben het afgelopen jaar meerdere keren de eigenaar expliciet aangeboden mee te denken over tijdelijk veilig en verantwoord gebruik van de kerk, inclusief schoonmaken van het groen en aanleggen extra verlichting. 


Door: vragen aan college