mainImage

Zorgen om scheepswrakken en dark stores in Buurtschap 2005

12 augustus 2022, 17:21 uur
Politiek

Gemeenteraadslid Rachid Guernaoui wil van het stadsbestuur weten wat er gedaan kan worden aan de overlast door scheepswrakken en dark stores in Buurtschap 2005 in Den Haag.

Guernaoui werd onlangs door een aantal betrokken bewoners door de wijk rondgeleid en kreeg van hen veel klachten over de achtergelaten bootjes en restaurants die alleen aan bezorging doen.

"Aan de Denneweg zit een sushiwinkel dat alleen aan bezorgen doet, dit zorgt ervoor dat er veel scooters op de stoep staan en ook dat het niet uitnodigend is", aldus Guernaoui. "Deze zogenoemde dark stores zorgen voor verloedering van het straatbeeld. Dit soort winkels moeten dus verdwijnen uit het straatbeeld. Wij willen dat het stadsbestuur gaat optreden tegen deze winkels, ook in andere winkelstraten."

Scheepswrakken

"De Hooigracht is een prachtig stukje Den Haag dat momenteel ontsierd wordt door scheepswrakken en ook door illegaal geplaatste particuliere terrassen op het water. We zien graag dat de Hooigracht vrij wordt gemaakt door deze scheepswrakken te verwijderen en ook dat er gehandhaafd wordt op de particuliere terrassen. De buitenruimte is namelijk van iedereen", aldus Guernaoui, die raadsvragen stelt aan het stadsbestuur.