mainImage

Zorgen om voortbestaan sportclub Shaolin-Ryu

25 oktober 2021, 12:37 uur
Politiek

De Haagse sportclub Shaolin-Ryu dreigt te verdwijnen. De club van Satisch Jhamai, een bekendheid in de vechtsport, heeft snel een nieuwe locatie nodig. Over de huidige locatie aan de Beeklaan is een juridische gevecht ontstaan over wie recht heeft op de erfenis van het pand.

Fractievoorzitter Richard de Mos van Hart voor Den Haag in de gemeenteraad komt op voor de sportclub. "Shaolin-Ryu komt vanaf 21 november met al haar leden op straat te staan. De club hoopt dat de gemeente Den Haag een noodlocatie beschikbaar heeft, maar de gemeente heeft tot heden nog geen gehoor gegeven en de tijd dringt om actie te ondernemen."

"Deze mooie club, waar jong en oud aan fitness en/of vechtsport doet, mag niet verloren gaan en daarom moet de gemeente helpen om een nieuwe locatie te vinden", vindt De Mos. "Shaolin-Ryu bestaat al sinds 1963 en was de eerste Free Fight Academy van Europa. Eigenaar Jhamai is een voormalig professioneel MMA-vechter en organiseert onder de naam Fight Club Den Haag vechtsportwedstrijden voor en tussen verschillende clubs in onze stad."

De Mos heeft schriftelijke vragen over de kwestie gesteld aan het stadsbestuur. "De sportwethouder moet gaan buffelen om dit moois voor Den Haag te behouden."


Foto: Shaolin-Ryu