Dagblad070 | 'Zwakke schoolbesturen direct de laan uit'

'Zwakke schoolbesturen direct de laan uit'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Hart voor Den Haag in de Haagse gemeenteraad heeft geen goed woord over voor het debacle met de Hindoe basisschool in de gemeente. Damiën Zeller: "Stel als gemeente een zwarte lijst op van zwakke schoolbestuurders, zodat we andere Haagse kinderen kunnen beschermen tegen dit soort wanbeleid"

De Inspectie van het Onderwijs heeft geconstateerd dat het bestuur van de Algemene Hindoe Basisschool op meerdere terreinen wanbeleid heeft gevoerd. Bovendien heeft de school in 2017 een 'onrechtmatige vergoeding verstrekt aan een persoon die geen formele functie had binnen de school of het bestuur.' En er zijn meer geldzaken niet op orde zoals 'de financiële stromen tussen de VAHON en andere stichtingen. De adviseur van het bestuur, de heer G., is helemaal niet bevoegd en mag eigenlijk niets met geld doen, maar hij blijkt wel namens de VAHON contracten te tekenen. Dit blijkt uit berichtgeving van Omroep West.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad is ontstemd en maakt zich zorgen over het lot van de kinderen. Volgens Hart voor Den Haag-raadslid Damiën Zeller moeten zwakke schoolbestuurders per direct de laan uit en bij geen enkele andere Haagse school meer aan de bak kunnen. Raadslid Damiën Zeller: "De schoolbestuurders hadden maar één taak: goed onderwijs verzorgen voor een grote groep jonge kinderen. Dit hebben zij verpest en mogen wat mij betreft per direct de laan uit worden gestuurd door minister Slob. Ook mag wat mij betreft de gehele Raad van Toezicht worden ontbonden. Waar hebben zij toezicht op gehouden vraag ik mij dan af, nu het er sterk op lijkt dat er meermaals geld in verkeerde zakken is verdwenen. Stel deze mensen bestuurlijk aansprakelijk voor de schade die zij hebben berokkend! Verder moet de gemeente Den Haag moet een zwarte lijst opstellen voor zwakke schoolbestuurders zodat we andere Haagse kinderen kunnen beschermen van wanbeleid. Deze bestuurders mogen nooit meer aan de bak op een Haagse school zodat we dit in de toekomst wellicht kunnen voorkomen. Dit ga ik vragen aan de Haagse wethouder van Onderwijs.”

Ook raadslid Janice Roopram maakt zich zorgen: "Wij maken ons onwijs veel zorgen om de kinderen. Ik kan mij voorstellen dat door slecht onderwijs er kinderen rondlopen met een leerachterstand. Ook is het belangrijk om te weten wat er gebeurt met de kinderen als de minister mogelijk besluit om de school te sluiten. Kunnen zijn nog in Den Haag terecht op een goede school? Dit is belangrijk voor hun ontwikkeling in alle opzichten.", aldus Janice Roopram

Hart voor Den Haag stelt schriftelijke vragen om het college te verzoeken erop aan te dringen bij minister Slob om deze bestuurders per direct de laan uit te sturen. Ook wordt het college verzocht om in de toekomst te werken met een zwarte lijst voor zwakke schoolbesturen.

 


Foto: Digitaal Dagblad