Dagblad070 | Zweedse drempel is het helemaal voor VVD

Zweedse drempel is het helemaal voor VVD

mainImage
Foto:Actibump

De fractie van de VVD in Den Haag is bijzonder gecharmeerd van de zogeheten Zweedse drempel en wil van het college weten of ze niet in Den Haag kunnen worden aangebracht in de strijd tegen hardrijders.

"Op 5 juni berichtte het Algemeen Dagblad over een nieuw soort drempel: de Actibump, of Zweedse drempel. Dit is een automatische put die 6 centimeter in de grond wegzakt zodra een automobilist te hard komt aanrijden. Uit onderzoek blijkt dat de installatie de gemiddelde snelheid van automobilisten in steden met 5,5 km/u deed dalen. Het aantal snelheidsovertreders in 30-kilometerzones daalde van 75 naar 21 %. De Zweedse drempel wordt alleen opgeworpen voor hardrijders, door speciale sensoren kunnen hulpdiensten wel op hoge snelheid passeren. Bussen ondervinden geen last van de Zweedse drempel, mits zij zich natuurlijk aan de snelheid houden. Het systeem levert daarnaast automatisch data over al het passerende auto- en vrachtverkeer," zo stelt de VVD.

De Zweedse drempel is wat de Haagse VVD betreft een interessant concept in de strijd tegen hardrijders en vraagt het college nu te starten met een proef.  "Via verschillende kanalen ontving de VVD veelal positieve reacties over de Zweedse drempel. Diverse bewoners en ondernemers kwamen met ideeën voor een locatie waar de Zweedse drempel kan worden aangelegd."

De VVD neemt alvast een voorschot en doet voorstellen voor een proef met de Zweedse drempel: Statenlaan; Waldeck Pyrmontkade; Vissershavenstraat; Vaillantlaan.


Foto: Actibump