Nieuwe vertrekhal Rotterdam Airport eind dit jaar in gebruik

5 November 2020, 09:35 uur
Rotterdam & Regio , Den Haag & Regio
mainImage
ANP

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) neemt vanaf begin december een nieuwe, innovatieve en duurzame vertrekhal in gebruik. De passagiers zullen dan direct na de securitycheck rechtdoor de nieuwbouw in lopen. Daar is nu veel meer ruimte en daglicht. Het aantal gates in de vernieuwde terminal is met drie uitgebreid.

De oude vertrekhal dateert uit 1970. Toch komen oude elementen in de nieuwbouw terug. De vertrekhal heeft een moderne en rustige uitstraling door het gebruik van houten elementen, zowel binnen als buiten op de terrassen. Er is tien meter richting het platform uitgebouwd. De sterke en door passagiers positief gewaardeerde elementen van RTHA, zoals overzichtelijkheid, kleinschaligheid, snelheid en gemak, zijn ook met de ingebruikname van de nieuwe terminal weer geborgd.

“Het was een enorme uitdaging om in een bestaand gebouw te renoveren, te verbouwen en uit te breiden. Terwijl de operatie vanzelfsprekend ongehinderd door moest gaan'', aldus Jan-Willem Perdon, directeur Assets & Projects. Perdon is opdrachtgever namens de directie van Rotterdam The Hague Airport. “Er is bovendien gebruik gemaakt van milieuvriendelijke bouwmaterialen en het dak is bekleed met het milieuvriendelijke mos sedum voor een goede isolatie in zomer en winter.”