2 December 2020, 23:32 uur
Sport
mainImage
ANP

Barcelona en Juventus, al zeker van kwalificatie, gaan in groep G van de Champions League stug door met winnen. Juventus met Matthijs de Ligt versloeg op eigen veld Dinamo Kiev met 3-0. Cristiano Ronaldo bracht de tweede treffer op zijn naam. Dat was zijn 750e doelpunt als senior, zowel bij een club als voor het landenteam van Portugal.

Barcelona behaalde in Hongarije de vijfde poulezege op rij. Ferencváros was bij de rust al uitgeschakeld (0-3). Het duel eindigde ook in 0-3. De ploeg van trainer Ronald Koeman, zonder sterspeler Lionel Messi en met Frenkie de Jong aanvankelijk op de bank, nam in een tijdsbestek van een kwartier ruim afstand van Ferencváros. Antoine Griezmann opende in de 14e minuut de score, waarna Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé de score snel opvoerden. Daarna viel Barcelona stil. De Jong viel na de rust in voor Sergio Busquets.

In Turijn kwam het eerste doelpunt op naam van Federico Chiesa. Na de jubileumtreffer van Ronaldo, een simpele intikker, trof ook Alvaro Morata doel.

De wedstrijd in Italië stond onder leiding van Stéphanie Frappart. De 36-jarige Française is de eerste vrouwelijke arbiter in de Champions League voor mannen. Ze kwam tijdens de wedstrijd niet in de problemen, deelde drie gele kaarten uit en negeerde een felle claim bij Dinamo Kiev op een strafschop in de eerste helft.

Barcelona (15 punten) sluit op 8 december op eigen veld de groepsfase af tegen Juventus (12 punten). Dinamo Kiev ontvangt Ferencváros. Beide clubs hebben slechts 1 punt. De winnaar gaat door naar de Europa League.