Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

23 April 2024, 19:27 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

Liverpool is op zoek naar een hoofdcoach omdat Jürgen Klopp heeft aangekondigd dat hij de club gaat verlaten. De Duitser heeft behoefte aan rust. Hij bracht Liverpool na zijn aanstelling terug naar de top. De 45-jarige Slot werd afgelopen seizoen kampioen met Feyenoord en won afgelopen zondag de KNVB-beker met de club uit Rotterdam.

Lang leek Xabi Alonso de voornaamste kandidaat voor Liverpool, maar de Spanjaard heeft inmiddels bijgetekend bij Bayer Leverkusen. Roberto De Zerbi, trainer van Brighton & Hove Albion, zou ook de belangstelling van Liverpool hebben getrokken. Maar volgens veel Engelse media is Slot inmiddels de eerste keus voor de leiding van de huidige nummer 2 van de Premier League.

Slot verkoos vorig jaar een langer verblijf bij Feyenoord boven een lucratief contract bij Tottenham Hotspur en verlengde zijn contract bij de Rotterdamse club tot medio 2026. Hij wilde zondag na de bekerfinale tegen NEC niet uitgebreid ingaan op een mogelijk vertrek naar Liverpool, de club waar Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch voetballen.

"Ik heb vorig jaar de keuze gemaakt om zelf een club af te zeggen in de Premier League", zei Slot. "Ik heb eerder wel al gezegd dat mocht er een club komen die ik heel interessant vind, dan luister ik daar naar. Als er geen club komt blijf ik met alle liefde bij Feyenoord."

Ook algemeen directeur Dennis te Kloese snapt dat Slot goed in de markt ligt na zijn knappe prestaties met Feyenoord. "Hij heeft zich ook goed ontwikkeld en Feyenoord echt een gezicht gegeven", zei hij maandag tijdens de huldiging voor winst van de KNVB-beker. "Maar we hebben onlangs zijn contract verlengd en laten hem natuurlijk niet zomaar gaan."


Door: ANP