Dagblad070 | Aaron Meijers volgt Beugelsdijk naar Sparta
mainImage

Aaron Meijers volgt Beugelsdijk naar Sparta

16 september 2020, 12:45 uur
Sport

Aaron Meijers gaat ADO Den Haag verlaten, na 250 officiële wedstrijden voor de club. De 32-jarige linker verdediger wordt verhuurd aan Sparta Rotterdam, waar hij met Tom Beugelsdijk een oude bekende treft.

Meijers' plek in de selectie van ADO wordt opgevuld door de 22-jarige Lassana Faye die juist Sparta verruilt voor ADO en zijn oude trainer Aleksander Rankovic dus volgt.

Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart, beargumenteerde de wissel woensdagochtend als volgt: "Aaron is een speler die acht seizoenen lang veel betekend heeft voor ADO Den Haag. Hij heeft zichzelf jarenlang bewezen als één van de betere linker vleugelverdedigers van de Eredivisie, maar voor in ieder geval dit seizoen kiezen we in de persoon van Lassana voor een ander type."

Daar komt bij dat de wissel past in de nieuwe koers van de club, ook met oog op het budget, aldus Jol. “Lassana is een jonge linksback, die onze trainer goed kent, omdat hij al drie jaar met hem gewerkt heeft. Hij is een fysiek sterke speler, die bij ons de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen."

De in Rotterdam geboren Faye speelde in de jeugd bij Spartaan '20, Sparta en PSV, maar debuteerde in december 2016 bij Vitesse in het betaalde voetbal. Voor de Arnhemmers kwam de linkspoot in totaal tot 28 officiële duels, waaronder vijf optredens in de Europa League. Halverwege het seizoen 2017/2018 keerde Faye terug bij Sparta. Hij promoveerde met de Rotterdamse club naar de Eredivisie, waarin hij het afgelopen seizoen nagenoeg alles speelde. Faye is een Nederlands-Senegalese voetballer, die vier jeugdinterlands voor Oranje speelde.