ADO dames kansloos tegen superieur PSV

16 March 2019, 17:07 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag/Peter Looijen
Lorsheyd

De over het algemeen zo onverwoestbare ADO Den Haag Vrouwen hebben in Eindhoven tegen PSV een lelijke aframmeling moeten incasseren in de play-offs. Het werd 5-0 en dat was dus allesbehalve een kopie van het eerdere bekersucces in januari tegen de Eindhovenaren met keepster Lorsheyd in een hoofdrol. 

Eigenlijk is ADO alleen in het begin van de teleurstellende wedstrijd overeind gebleven, maar toen de dominante startmomenten van Taylor Ziemer en Maartje Looijen voorbij waren, kwamen de Haagse dames al vrij snel diep in de problemen. Bij de eerste de beste kans van PSV was het al 1-0.

Wel was er daarna een kans op opleving geweest wanneer Shanique Dessing bij haar rentree in de basis meer geluk zou hebben gehad met een solo, maar toen Looijen daarop moest afwerken ging het mis. Precies de kansen die PSV overigens niet verprutste. Eerst 2-0 en nadat Lorsheyd met een fantastische redding nog een treffer van Zeler had kunnen voorkomen, was het op slag van rust vervolgens 3-0 toen Mauri van de Wetering van afstand uithaalde. En met name die teleurstelling is ADO Den Haag in de laatste vijfenveertig minuten niet meer te boven gekomen. Uiteindelijk liep de schade op naar een vernederende 5-0.

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Vonk (18. Tieleman), Kok, Mesker, Olislagers, Noordam, Speelman (78. Boshuizen), Ziemer, Dessing (66. Grant), Rijsdijk, Looijen