27 September 2019, 22:14 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Luciano Slagveer viert de 3-0 voor Emmen. De spelers van ADO Den Haag blijven teleurgesteld achter.

ADO Den Haag heeft op bezoek bij FC Emmen met 3-0 verloren. De thuisploeg kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van ADO-aanvaller John Goossens. Michael de Leeuw tekende voor de 2-0 en Luciano Slagveer bepaalde de eindstand.

FC Emmen klom naar de vijftiende plaats van de ranglijst, met een punt meer dan ADO. Smetje op de zege was het uitvallen van Nick Bakker en Jan-Niklas Beste op het kunstgras in Stadion de Oude Meerdijk. Ze gingen met veel pijn richting de kleedkamer.

De zege van Emmen was verdiend, al kreeg de formatie uit Drenthe in de zestiende minuut de openingstreffer cadeau. Goossens verlengde een voorzet van Beste tot achter zijn eigen doelman. Ook op voorsprong bleef FC Emmen de betere ploeg. Toch waren Dion Malone en Tom Beugelsdijk dicht bij de gelijkmaker.

Aaron Meijers mocht niet mopperen dat hij slechts een gele kaart kreeg voor een harde overtreding op Robbert Vos. Op advies van de videoscheidsrechter bekeek arbiter Erwin Blank zorgvuldig op een tv-scherm hoe de speler van ADO de aanvaller van Emmen hard op een enkel raakte. Uiteindelijk trok hij geen rode kaart uit zijn borstzak. De Leeuw verdubbelde de score in de 69e minuut, na een afgemeten voorzet van Slagveer, die zelf de 3-0 maakte.