ADO Den Haag doet slechte zaken in strijd om periodetitel

6 March 2023, 22:14 uur
Sport
mainImage
ANP
Dick Advocaat.

ADO Den Haag heeft slechte zaken gedaan in de strijd om de derde periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Dick Advocaat verloor met 3-0 van Heracles Almelo.

ADO begon de achtste speelronde van de derde periode als koploper, maar door de nederlaag tegen Heracles staan de Hagenaren nu vierde. Almere City heeft 2 punten meer en PEC Zwolle en NAC Breda beide 1 punt meer.

Vrijdag valt de beslissing in de periode. ADO speelt dan uit tegen TOP Oss. Vorige week stond de club uit Den Haag in de kwartfinale van de KNVB-beker tegenover PSV (3-1-nederlaag) en Advocaat besloot toen spelers te sparen voor het duel met Heracles.

Trefzeker

Nikolai Laursen, Justin Hoogma en Ismail Azzaoui waren trefzeker voor Heracles, dat de eerste periodetitel veroverde. Koploper PEC Zwolle was de beste in de tweede periode.

Cuco Martina hielp NAC Breda aan een 2-1-zege op het beloftenelftal van PSV, terwijl Jong Ajax in Amsterdam met 2-1 verloor van TOP Oss. Willem II gaf in de uitwedstrijd tegen Jong AZ een 2-0-voorsprong uit handen: 2-2.

 


Door: ANP