Sport
mainImage
Orange Pictures
Giovanni Troupee van ADO Den Haag viert zijn treffer.

ADO Den Haah heeft in eigen stadion de ongeslagen reeks van PEC Zwolle onder trainer Jaap Stam is in Den Haag een halt toegeroepen. De thuisploeg won met het kleinst mogelijke verschil 1-0. Giovanni Troupée was de maker van het winnende doelpunt, dat op slag van rust viel. De uitslag had effect op de stand in de eredivisie, want ADO klom dankzij de drie punten van de dertiende naar de negende plek. PEC zakte een plek van elf naar twaalf.

De Zwollenaren waren in het niet al te hoogstaande duel de betere ploeg. De ploeg van Stam, die naar Den Haag was gekomen met een serie van drie overwinningen en een gelijkspel na de winterstop, begon sterk. In de 6e minuut moest doelman Robert Zwinkels van ADO twee reddingen achter elkaar verrichten om een achterstand te voorkomen, maar daarna werd PEC zelden nog dreigend.

ADO stelde er niet veel tegenover en kon de aanhang amper plezieren, behalve dan met die ene goal van Troupée in de 45e minuut. Het was een vrij wonderlijk doelpunt. De verdediger leek een voorzet te geven, maar de bal ging met een boog over keeper Mickey van der Hart en ketste via binnenkant paal het doel in.

PEC speelde de wedstrijd niet met elf man uit. Middenvelder Younes Namli kreeg tien minuten voor tijd na een akkefietje met ADO-speler Sheraldo Becker zijn tweede gele kaart en kon met rood inrukken.