ADO Den Haag kan na 0-1 zege blijven hopen op de nacompetitie

Sport
mainImage
ANP
Thomas Verheydt.

ADO Den Haag heeft een zeer moeizame maar welkome overwinning geboekt op bezoek bij De Graafschap. Het was De Graafschap dat de grootste kansen kreeg en meerdere keren het allumium raakte. Toch was het ADO Den Haag dat er dus met drie belangrijke punten vandoor ging dankzij een late kopgoal van spits Thomas Verheydt (0-1). Daardoor mag de ploeg van trainer Dick Advocaat blijven hopen op de nacompetitie.

Een paar minuten voor tijd knikte hij van dichtbij een voorzet raak en zette daarmee de Hagenaars op een 0-1 voorsprong. Met nog een paar minuten plus de blessuretijd werd het heel spannend. De Doetinchemmers meldden zich met uitzondering van de keeper allemaal op de Haagse helft. De verdediging, die tot dan toe de boel op slot hadden gehouden, bleef ook in extremis op de been, mede door een weergaloze redding van Stevens op een schot van Raterink.

ADO Den Haag speelt vrijdag thuis tegen Helmond Sport.