Dagblad070 | ADO Den Haag komt doelpunten te kort

ADO Den Haag komt doelpunten te kort

mainImage

FC Groningen heeft zich ondanks een nederlaag (1-0) bij FC Emmen geplaatst voor de play-offs voor een ticket voor de Europa League. De formatie van coach Danny Buijs, rond de winterstop nog degradatiekandidaat, kon zich het verlies veroorloven omdat concurrent Willem II onderuit ging bij ADO Den Haag (6-2). ADO kwam daardoor in punten weliswaar gelijk met Groningen, maar heeft een minder doelsaldo.

Michael Chacon scoorde na bijna een half uur voor Emmen. Paul Gladon leek na de hervatting voor de 1-1 te zorgen, maar scheidsrechter Pol van Boekel keurde de treffer op advies van de VAR af.

In Den Haag kwam Willem II twee keer op voorsprong, door Damil Dankerlui en Vangelis Pavlidis. Abdenasser El Khayati en Wilfried Kanon zorgden voor de gelijkmakers van de formatie van coach Alfons Groenendijk.

Na de rode kaart voor Dankerlui werd de bekerfinalist alsnog van de mat gespeeld. El Khayati (strafschop), Thomás Necid Lex Immers en nogmaals Necid scoorden voor de thuisclub. Voldoende om ook in doelsaldo Groningen nog te achterhalen was het niet.

Vitesse, FC Utrecht en Heracles Almelo waren al zeker van de play-offs. Vitesse begint tegen FC Groningen en FC Utrecht tegen Heracles.


Door: ANP | Foto: Orange Pictures